Frågor & svar

Här har vi samlat svaret på de vanligaste frågorna vi får.

Kan man ta med egna tröjor att trycka på?
Självklart kan du ta med en egen tröja, det ända du behöver tänka på är utifall att det mot förmodan skulle hända någonting med tröjan så kan vi inte ersätta denna.

Vart gör jag min beställning?
Du kan antingen maila in din beställning, då beskriver du vad du vill göra och bifogar en eventuell fil. Du kan också komma in till oss i butiken och lägga en beställning.

Vilka typsnitt kan jag välja på i butiken?
När du vill göra texttryck och gör en beställning över disk i butiken, så har vi följande tio typsnitt som du kan välja emellan.

kundtypsnitt

Vad är minsta antal man kan beställa?
Minsta antalet vi tar in är en.

Hur ska jag tvätta min tröja/tröjor?
Tvätta dina plagg i upp till 40grader, vänd även plagget ut och in för mindre risk för slitage.

Vad är skillnaden mellan pixelgrafik och vektorgrafik?
Vektorgrafik är grafik som är uppbyggd av geometriska former, så som linjer, punkter, rektanglar och cirklar. Vektorgrafik är helt skalbart utan kvalitetsförlust. Du kan läsa mer om vektorgrafik på Wikipedia. Pixelgrafik är uppbyggt i små punkter/rutor. När man förstorar upp en bild i pixelgrafik så kan man se hur bilden tappar kvalitet.

pixelvektor

Hur konverterar jag text till banor (i Adobe Illustrator)?
Text konverterar du enkelt till banor genom att högerklicka på texten och välja ”Skapa textkonturer” (”Create Outlines”).

Vad menas med PMS-färger?
PMS står för Pantone Matching System och är ett referenssystem för färgnyanser (dekorfärger). Olika bildskärmar visar färger på olika sätt, beroende på en mängd faktorer. Genom att istället utgå från en tryck färgkarta, och ange sina tryckfärger med hänvisning till den så har man större möjlighet att pricka in den exakta slutfärgen – då vet vi exakt vilken färg ni är ute efter. PMS-färger kan anges digitalt i program som Adobe Illustrator och Corel Draw, och det går annars bra att välja ifrån färgkarta på plats hos oss. Detta gäller främst tryck som görs med schablon (volymproduktion).